Apelaciono odjeljenje Suda BiH donijelo odluku: SDS ne može učestvovati na izborima?

1
Radiosarajevo.ba
Apelaciono odjeljenje Suda BiH donijelo odluku: SDS ne može učestvovati na izborima?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / SDS press / Milan Miličević

Apelaciono odjeljenje Suda Bosne i Hercegovine odbilo je žalbu SDS-a na odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o zabrani učešća toj stranci na lokalnim izborima u oktobru, objavila je Srna, pozivajući se na izvore iz Suda BiH.

A na službeni zahtjev Srne da odgovore da li je Sud donio odluku na žalbu SDS-a na odluku CIK-a da zabrani SDS-u učešće na lokalnim izborima u oktobru, iz Suda su odgovorili da će “odluka Suda po žalbi SDS-a na odluku CIK-a biti donesena u zakonom predviđenom roku, a o čemu će javnost biti upoznata kada se steknu uslovi za njenu objavu”.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je ranije da se nada da će Apelaciono odjeljenje Suda BiH odlučiti u korist SDS-a, a ukoliko rješenje bude negativno, Miličević je naveo da je idući korak obraćanje Ustavnom sudu BiH, a potom i eventualno Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

30. Sarajevo Film Festival: U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva 54 filma

30. Sarajevo Film Festival: U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva 54 filma

CIK je prethodno odbio saglasnost za ovjeru SDS-a zbog blokiranih računa za finansiranje kampanje.

Centralna izborna komisija (CIK) je ovjerila listu za učešće na izborima, ali pod imenom Srpska demokratska stranka – Volja naroda.

"To je posljednja stvar koju smo željeli da nam se dogodi", izjavio je Milan Miličević, komentarišući ovjeru CIK-a za učešće na lokalnim izborima stranke pod nazivom SDS-Volja naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije