TW / Mijatović uporedio Džindića sa Dodikom: "Podnesi ostavku jado..."

23. 11. 2021. u 16:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Radnici sedam rudnika u Federaciji BiH (FBiH) koji posluju u okviru federalne "Elektroprivrede" došli su danas u Sarajevu kako bi ispred zgrade Vlade FBiH izrazili nezadovoljstvo pravilnicima o platama i radnom učinku.

Oni traže stavljanje van snage spornih pravilnika, te smjena generalnog direktora federalne "Elektroprivrede" i direktora rudnika uglja u sastavu ovog javnog preduzeća, kao i utvrđivanje minimalne plaće od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

Prema informacijama reportera Radiosarajevo.ba, na protestima se nalazi nekoliko stotina rudara, a najavljeno je da će im se uskoro pridružiti i njihove porodice.

Napomenimo, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić u jednom trenutku je izašao pred rudare, spreman da razgovara sa njima - kako je rekao, ali rudari nisu željeli razgovarati jer je ministar došao u pratnji specijalne policije.

Zatim se ministar vratio u svoje prostorije.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH komentarisao je ovu situaciju te poručio:

"Džindić pred rudare sa specijalnom policijom. Dodikov sindrom sa policijom na narod, izgleda vlada u oba entiteta.

Ko sa silom vlada od sile i strada. Podnesi ostavku jado sačuvaj bar malo obraz, nisi se rodio u ministarskoj fotelji!", naveo je Mijatović.

Sve o situaciji na protestima čitajte OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)