Facebook / Vojin Mijatović: Ne Ratko, za mene nikad nisi bio heroj, već zločinac

08. 06. 2021. u 20:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, oglasio se na svom Facebooku povodom današnjeg izricanja konačne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Njegov status prenosimo u cijelosti i bez ispravki:

"PRESUDA RATKU MLADIĆU

Danas su me mnogi nazvali i rekli da se ne oglašavam, ali nikako da ljudi shvate da imati stav i slobodu nema cenu.
Ratko Mladić je pravosnažno osuđen i presuđeni je ratni zločinac, sudske odluke se ne komentarišu već sprovode i to je što se tiče presude.
Ljudski se nadam da su porodice žrtava dobile satisfakciju i dočekale pravdu.
E sad imam potrebu da iznesem stav šta je Mladić svojim nedelima učinio sopstvenom srpskom narodu.
Označeni smo za vek vekova, buduće generacije su nam istorijski obeležena po nedelima i svemu što je anticivilizacijski.
Na sopstveni narod je nametnuo kolektivitet odgovornosti koji može uraditi samo neko koga nije briga za sopstvenu porodicu i narod.
A sad par srpskih pitanja za sve nas kada je konačno barem sudski zatvorena ova crna etapa, a odgovore na ova pitanja bi trebao upravo dati on lično Mladić:
Zbog čega i koga su silni srpski vojnici izginuli ulazeći u Bihać 6 puta i po naredi povlačeći se, koliko ste to naplatili, koliko je bilo po svakom srpskom vojniku koji je poginuo?
Koliko ste naplatili prodaju Sanskog Mosta, Ključa, Drvara, Petrovca, Glamoča, Grahova…… kolika je bila cena po srpskoj glavi?
Zašto ste držali Sarajevo u opsadi i ubijali nedužne ljude po Sarajevu, kolika je bila cena cigara, brašna, municije…. koju ste prodavali Sarajevu u opsadi, jer su toliko ti novci vredniji od ubijenih u Sarajevu i stotinu godina zatvora za opsadu Sarajeva?
Zašto ste, zbog koga i za koju cenu slali banjalučke studente u famoznu studentsku brigadu, da goli i bosi iz studentskih klupa uzmu puške i ginu po Grabežu, Bihaću…… koliko ste npalatili te srpske glave?
Na kraju za koliko para i zašto pobište onolike ljude po Podrinju, kakav je i koji srpski interes bio da se to uradi, sem da crnim slovima obeležite sopstveni narod.
I mogu postaviti još sto pitanja i svi vi znate da pričam istinu, zločina je bilo na svim stranama u ratu, ali se sopstveni zločin ne može pravdati tuđim, protiv mraka se ide svetlom ne mrakom!
Na kraju NE Ratko , za mene nikad nisi bio heroj već zločinac, samo nisam siguran da li si veći zločinac ispao prema nesrpskom narodu ili prema sopstvenom srpskom koji će jednog dana shvatiti da sam ipak u pravu koliko god ovo danas gorko zvučalo!
I Mladića i sve ostale za ratne zločine u Hag su isporučile vlasti Republike Srpske, svi oni koji u glas danas govore Mladić je heroj, mizerija i to velika!", napisao je Vojin Mijatović na ovoj društvenoj mreži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)