Mijatović: Ima li šta strašnije i bogohulnije od izgradnje bogomolje na tuđoj zemlji

4
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Ima li šta strašnije i bogohulnije od izgradnje bogomolje na tuđoj zemlji
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović preko društvenih mreža se osvrnuo na rušenje crkve iz dvorišta nane Fate Orlović, čime je ispunjena i presuda Evropskog suda za ljudska prava.

"Ova starica je nakon progona i svega što je preživela kroz gubitke u svojoj porodici u genocidu uspela ipak ostvariti svoje pravo. Iskreno joj želim svo zdravlje i srecu i nadam se da je sa ostvarenjem svog prava dobila barem malo satisfakcije", poručuje Mijatović. 

Obratio se i “ bošnjačkim patriotama” i velikim “srpskim patriotama”.

"Ova starica koja je preživela genocid i koja je sama, potpuno sama, ostvarila pravo na sopstvenu zemlju je za vas sve moralna i ljudska vertikala i zato nemate pravo da je uzimate u usta, a danas minut medijskog prostora uzimate kačeći se na sudbinu ove starice, sram vas bilo. Veliki srbi kukate danas kako je rušenje bogomolje strašno, pa ima li šta strašnije i bogohulnije od izgradnje bogomolje na tuđoj zemlji i to na zemlji žene kojoj su ubili preko 20 članova porodice, bojite li se boga kada danas to izjavljujete", pita se Mijatović. 

Veliki bošnjaci do sada ste svake 4 godine unazad 20 godina u koaliciji sa nekom od stranaka iz RS-a, poručuje Mijatović i nastavlja:  "pa kako sve ove godine niste postavili uslov istima da uklone crkvu ili nema vlasti, ali ne preče su vam bile ministarske i direktorske pozicije od Fate Orlović, sramvas sve bilo koji danas izgovarate njeno ime, imate li obraza."

"Veliki srbi i bošnjaci naše politike vi ste obični politički lešinari i ništa drugo, a to što srbi i bošnjaci u vašem slučaju pišem malim slovima nije stvar mog nepoznavanja gramatike, već mog odnosa prema vama!", zaključio je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije