Mijatović: Kada spojite nacionalnost i vjeroispovijest stvorili ste uslove za fašizam

8
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Kada spojite nacionalnost i vjeroispovijest stvorili ste uslove za fašizam
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na društvenim mrežama te komentirao zloupotrebu vjeroispovijesti u BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Uporno pričam i pišem da je zloupotreba vjeroispovijesti sve prisutna i da predstavlja veliki problem za našu zemlju.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Etnonacionalisti kada su ispucali sve varijante zloupotreba etnija u sljedećoj fazi su spojili nacionalnost i vjeroispijovest, a onda počeli sa zloupotrebom vjeroispovijesti.

Slave i iftari po kafanama, unošenja badnjaka i iftara u državnim institucijama, litije i kolektivni iftari po ulicama, ikone na oklopnim vozilima, hodže i popovi po strankama, osvještavanje državnih institucija i policije…

I sav taj vjerski kič i zloupotreba vjeroispovijesti predstavljaju direktan pucanj u sekularnost i građanski koncept BiH.

Vjerosipovijest je privatna stvar svakog pojedinca i duboko sam uvjeren da se istinski vjernici gnušaju na sav ovaj cirkus.

Vrlo vješto i ciljano etnonacionalisti uz pomoć vjerskih fanatika u svim konfesijama sprovode desekularizaciju države, jer samo je to garancija da se stanje nacionalne napetosti održi što duže.

Kada spojite nacionalnost i vjeroispovijest stvorili ste uslove za fašizam, a neko to u BiH radi planski i osmišljeno pod zastavom Boga i Allaha.

A sad krenite sa pljuvanjem, jer sam dirnuo u vaše dogme, ali neko mora javno reći da ovo nije dobro i da nas opet vraćate na 90-e, izgleda vam nije bilo dosta prošli put", zaključio je Mijatović u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije