Mijatović pozvao Schmidta da poništi i dio zakona u FBiH: "Ovo je šokantno"

16
Radiosarajevo.ba
Mijatović pozvao Schmidta da poništi i dio zakona u FBiH: "Ovo je šokantno"
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine danas je uputio poziv visokom predstavniku u našoj zemlji te državnom Tužilaštvu da pokrenu istragu na osnovu tvrdnji koje je sinoć u javnosti iznio Irfan Čengić, njegov stranački kolega i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH iz SDP-a.

Čengić je, podsjetimo, sinoć ustvrdio kako je stotine miliona državne imovine uknjiženo na lokalne samouprave, te otkrio brojne šokantne slučajeve iz Federacije BiH. Više o tome čitajte OVDJE.

Mijatovićev poziv objavljujemo u cijelosti:

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

"Moj partijski drug Irfan Čengić, je sinoć u Centralnom Dnevniku Face TV-a, iznio niz dokaza o otimanju državne imovine u FBiH.

Bez odlaganja, pozivam Christiana Schdmita, visokog predstavnika u BiH, da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Pozivam Tužilaštvo BiH da odmah, bez odlaganja, pokrene po službenoj dužnosti krivične postupke protiv svih koji su zloupotrebili zakonska rešenja i učestvovali u otimanju imovine Bosne i Hercegovine.

Posebno je interesantno otimanje zemljišta i šume na Bijelašnici. Tužilaštvo će kada pokrene istragu biti šokirano koliko je političkih funkcionera uključeno u ovu malverzaciju sa državnom imovinom.

Također šokantno je da vidimo ko je našoj državi oteo izlaz na more i upisao na opštinu Neum, u kojoj se ne smije istaći zastava BiH.

Dodik radi protiv BiH, ali da vidimo ko je od 'patriota' još gori od Dodika."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije