Mijatović: I RS ima svog Fikreta Hodžića, podnio sam novu krivičnu prijavu

A. S.
Mijatović: I RS ima svog Fikreta Hodžića, podnio sam novu krivičnu prijavu
Foto: Radiosarajevo.ba / Mijatović podnio krivičnu prijavu

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, nastavlja da otkriva malverzacije u Bosni i Hercegovini i podnosi krivične prijave protiv osoba koje su oštetile porezne obveznike u našoj zemlji.

Vojin Mijatović: Nakon Hodžića i "Maline", podnio sam novu krivičnu prijavu

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, nakon što je jučer podnio krivičnu prijavu protiv Privrednog društva " HF Srebrena malina" doo Srebrenica i Fikreta Hodžića, zbog, kako je rekao za Radiosarajevo.ba , što se ostvarili finansijsku korist od sredstva građana BiH i poreznih obveznika svih građana naše države, jutros je podnio novu krivičnu prijavu.

Nakon što je u protekla dva dana okružnim tužilaštvima u Bijeljini i Banjoj Luci podnio krivične protiv Privrednog društva "HF Srebrena malina" doo Srebrenica i TV voditelja Fikreta Hodžića, te Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS i komandanta Štaba za vanredne situacije u RS te Branislava Zeljković, v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Mijatović je danas podnio i treću krivičnu prijavu u tri dana.

“Ovoga puta podnio sam krivičnu prijavu protiv Privrednog društva “Travel for fun” iz Banje Luke, Saše Markovića, direktora ovog društva, Instituta za javno zdravsko RS i ponovo protiv Branislava Zeljković, v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS”, kaže za Mijatović za Radiosarajevo.ba.

On je dodao, kada je riječ o Saši Markoviću da je to ista vrsta osobe Fikretu Hodžiću, samo da je riječ o RS, a ne o FBiH kao u slučaju vlasnika PD “HF Srebrena malina”.

Vojin Mijatović: Podnio sam krivičnu prijavu protiv Hodžića i "FH Srebrena malina"

Kao što sam i najavio danas smo podneli krivičnu prijavu protiv Privrednog društva " HF Srebrena malina" doo Srebrenica i Fikreta Hodžića, odgovornog lica u istom privrednom društvu. Pričao mi je svojevremeno jedan prijeratni hodža, a poratni menadžer, maher svih tranzicija, kako su "dok je bilo najteže" on i njegovi ahbabi organizirali razna bosanska sijela po Njemačkoj i široj dijaspori.

“Nije FBiH, nije Fikret, nisu maline, ali jeste RS. Saša je u RS nezakonito zaključio ugovor o nabavci zaštitne medicinske opreme koja se koristi za zaštitu od koronavirusa u vrijednosti od 2,3 miliona KM, a da ne ispunjava propisane uslove. To vam je isti film, isti scenario kao u Federaciji BiH, samo drugi glumci”, dodao je Mijatović.

Mijatović podnio krivičnu prijavu - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Mijatović podnio krivičnu prijavu

Potpredsjednik SDP-a kaže da je krivičnu prijavu podnio Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

“Odmah da kažem, nećemo stati na korona-kriminalcima sve dok se bogate na ljudskim životima. Tu smo da radimo za narod u Bosni i Hercegovini”, podvukao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije