Miholjsko ljeto polako odlazi. Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena

0
Radiosarajevo.ba
Miholjsko ljeto polako odlazi. Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovni pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Drvar, Livno 5; Bugojno 7; Sanski Most i Široki Brijeg 8; Ivan Sedlo 9; Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Prijedor, Sarajevo i Zenica 10; Tuzla 11; Stolac 12; Mostar, Trebinje i Zvornik 13; Gradačac 16; Neum 18°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

Zemljotres nedaleko od granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Zemljotres nedaleko od granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza i dalje je povoljna. Sunčano i stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na veći dio populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U toplijem dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučuje se slojevito odijevanje, obzirom na osjetnije razlike jutarnjih i dnevnih temperatura.

Objavljena je prognoza do utorka, 17. oktobra:

U subotu, 14.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C. 

U nedjelju, 15.10.2023., u Bosni i Hercegovini naoblačenje sa sjevera će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

I Nedim Sladić najavio veliku promjenu vremena: "Sve su veće vjerovatnoće..."

I Nedim Sladić najavio veliku promjenu vremena: "Sve su veće vjerovatnoće..."

U ponedjeljak, 16.10.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Nove padavine se očekuju tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. 

U utorak, 17.10.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Jače padavine su na području Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije