Stiže velika promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu, poznato i od kada

0
Radiosarajevo.ba
Stiže velika promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu, poznato i od kada
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 4; Drvar 5; Livno 7; Bugojno, Srebrenica 8; Sanski Most, Široki Brijeg 9; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Sarajevo, Tuzla, Zenica 10; Doboj, Stolac, Zvornik 12; Mostar, Trebinje 14; Gradačac 15; Neum 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne magla. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 23 do 29 °C.

U Općoj bolnici otvorene najsavremenije operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju

U Općoj bolnici otvorene najsavremenije operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 25 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz sunčano i stabilno vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla i niže jutarnje temperature mogu kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje probleme. Obzirom da će danju biti osjetno toplije, poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Također, ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

Objavljena je progmnoza do nedjelje:

U petak 13.10.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29 °C. 

U subotu 14.10.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 23 do 29 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/spremite-se-za-drasticnu-promjenu-vremena-poznati-meteorolog-najavio-i-moguci-dolazak-snijega/516445[/related] 

U nedjelju 15.10.2023., jutro u istočnim područjima Bosne i u Hercegovini pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne i tokom noći širom zemlje. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne od 11 do 17, a u ostatku Bosne od 16 do 22, u Hercegovini do 24 °C. 

U ponedjeljak 16.10.2023., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodne kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje, a poslije podne i tokom noći u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 13, a dnevna od 11 do 16, na jugu do 21 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije