Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do nedjelje: Evo do kada će u BiH padati aprilski snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do nedjelje: Evo do kada će u BiH padati aprilski snijeg
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

U našoj zemlji u srijedu ujutro, 16. aprila, pretežno oblačno vrijeme. U nižim područjima Bosne pada kiša ili sunježica, a višim područjima snijeg. U sjevernim i zapadnim područjima Hercegovini kiša ili lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Ivan Sedlo -1; Sokolac, Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Zenica 1; Doboj, Sanski Most, Zvornik 2; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor 3; Mostar 7; Široki Brijeg 8; Trebinje 12; Neum 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 10 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U nizinama Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini lokalni pljuskovi. Djelimično smanjenje naoblake i postepeni prestanak padavina poslije podne i u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu zemlje do 14 °C.

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom. Prestanak padavina u drugom dijelu dana. Dnevna temperatura zraka oko 5 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Promjena vremena, padavine i niske temperature, naročito u jutarnjim i večernjim satima, loše će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Uz porast sadržaja vlage u zraku i sjeverno strujanje, osjet hladnoće također će biti izraženiji. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi se trebali izlagati jačim naporima. Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 18. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Širom zemlje lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

Sarajevo osvanulo pod snijegom: Pogledajte kako jutros izgleda glavni grad Bosne i Hercegovine

Sarajevo osvanulo pod snijegom: Pogledajte kako jutros izgleda glavni grad Bosne i Hercegovine

U petak 19. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša može padati na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. 

U subotu 20. 4. 2024. više sunčanog vremena prije podne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana koje će usloviti slabu kišu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorošloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije