Snijeg u aprilu: Zimska mećava na Vlašiću, pogledajte snimak

0
Radiosarajevo.ba
Snijeg u aprilu: Zimska mećava na Vlašiću, pogledajte snimak
Foto: Printscreen / Snijeg na Vlašiću

Kako je i najavljeno, snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prekrio je i planinu Vlašić, jedno od omiljenih zimskih odmarališta u našoj zemlji.

Prizor je idiličan - pahulje su prekrile mnoge kuće i hotele na ovoj planini, te vlada prava zimska atmosfera.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u srijedu, 17. aprila u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama. Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili kišom. Prestanak padavina poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

Pogledajte kakva je trenutno atmosfera na Vlašiću:

Trenutno na Vlašiću!

Posted by JAJCE ONLINE on Tuesday, April 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije