Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu

0
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu
Foto: Radio Novi Grad / Zapadalo u krajini

Hladni front do ovih trenutaka zahvatio čitav sjever Bosne i Hercegovine, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

"U narednim satima će se kretati postepeno ka jugu. Večeras, formiranjem ciklona zapadno od nas, se očekuje intenziviranje padavina nad našim krajevima. Od večeras pa do srijede (17.04.) poslijepodne padavina će biti u većem dijelu zemlje, uz lokalno obilnije.

Daljim padom temperature, susnježice i snijega prolazno tokom noći na srijedu ili u srijedu ujutro lokalno može biti i u nizinama Bosne. U višim krajevima, iznad 600/700 mnv, lokalno se očekuje formiranje snježnog pokrivača visine između 2 i 10 cm do srijede poslijepodne", najavili su danas iz BHMeteo.

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

A, u međuvremenu snijeg je stigao do Bosne i Hercegovine. Kako su objavili lokalni mediji, snijeg je već stigao do Krajine, te trenutno pada u Bosanskom Novom, u okolini Bihaća, Dubice, Potkozarja... građani kažu, pahulje su kao 'perje'. 

Kako poručuju meteorolozi: "Lokalno pada sve do nizina. U narednim satima u planinskim krajevima ovog dijela zemlje 'kijamet'."

❄️

Posted by Radio Novi Grad on Tuesday, April 16, 2024

Na linku OVDJE možete uživo pratiti kretanje olujnog nevremena prema BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije