U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

2
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar
Foto: Printscreen / Snijeg u Hrvatskoj

Hladna fronta stigla je do centralne Hrvatske, a u dijelovima zemlje već pada snijeg.

2U Varaždinu je trenutno samo 4°C, dok se recimo u Banjoj Luci mjeri 28°C. U narednim satima nagli pad temperatura očekuje sjeverozapad, sjever i sjeveroistok Bosne. Sa trenutnih ljetnih temperatura za nekoliko sati potražit ćemo jakne iz ormara",  naveli su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

Najavljuju i jake udare vjetra.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

"U sklopu zahlađenja zapuhat će prolazno jak do olujan sjeverac, posebni oprez za ravničarske dijelove Posavine i Semberije gdje bi udari vjetra lokalno iznosili 50-70km/h.

Za nekoliko sati eto i padavina, najprije na sjeveru zemlje uz lokalno mogućnost grmljavine. Večeras nam stiže i snijeg, najprije u brdsko-planinske dijelove Krajine, a zatim i više krajeve ostatka zemlje", naveli su iz BHMeteo.

Pogledajte snimke iz Hrvatske.

16.04. - 13:50 | U susednoj Hrvatskoj počeo snijeg. Video dolazi iz Bednje na zapadu zemlje. Večeras slične prizore gledamo i u pojedinim dijelovima BiH. Video: Marija Žirovec

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, April 16, 2024

VIDEO: U Donjem Maclju pao snijeg, a prije samo dva dana bilo je čak 30 stupnjeva! ❄️❄️❄️ Snimku nam šalje čitatelj. Kakvo je vrijeme kod vas? Pišite i šaljite fotke u komentarima! 👇🏻

Posted by Zagorje International on Tuesday, April 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije