Snijeg kod Banovića zatrpao ulice i automobile: Evo kada se očekuje slabljenje padavina

1
Radiosarajevo.ba
Snijeg kod Banovića zatrpao ulice i automobile: Evo kada se očekuje slabljenje padavina
FOTO: Screenshot / Snijeg

Ovog jutra lokalno u centralnim i istočnim dijelovima Bosne bilježe se obilnije snježne padavine uz snježni pokrivač koji u višim krajevima ponegdje dostiže 10-15 cm, a u nizinama do oko 5 cm.

Usljed teškog i mokrog snijega u pojedinim mjestima dolazi do lomljenja grana drveća i nestanka električne energije.

U nastavku dana očekuje se postepeno slabljenje padavina, lokalno će padati kiša, a u višim krajevima susnježica i snijeg. Snijeg u postepenom topljenju uz dnevne temperature 6 do 13, na jugu do 18 stepeni.

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Na Facebook stranici BH Meteo objavljen je video iz mjesta Repnik-Hrvati kod Banovića snimljen ovog jutra oko 6:45 sati.

Repnik-Hrvati kod Banovića

17.04. - 06:45 | Ovog jutra lokalno u centralnim i istočnim dijelovima Bosne bilježe se obilnije snježne padavine uz snježni pokrivač koji u višim krajevima ponegdje dostiže 10-15 cm, a u nizinama do oko 5 cm. Usljed teškog i mokrog snijega u pojedinim mjestima dolazi do lomljenja grana drveća i nestanka električne energije. U nastavku dana postepeno slabljenje padavina, ostaće samo lokalno. Kiša, a u višim krajevima susnježica i snijeg. Snijeg u postepenom topljenju uz dnevne temperature 6 do 13, na jugu do 18 °C. Na videu mjesto Repnik-Hrvati kod Banovića ovog jutra. Video by Elvedin Alić

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, April 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije