Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena, evo kada nam stiže snijeg

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena, evo kada nam stiže snijeg
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Bosanskohercegovački meteorolozi objavili su kakve nas vremenske prilike očekuju do kraja sedmice.

Kako navode na stranici BHmeteo, pred nama je relativno topla večer uz većinom povremeno umjeren jugo, pred hladnu frontu. U noći na srijedu sa sjevera nas očekuje nailazak hladne fronte koja će uz jače naoblačenje donijeti kišu i pljuskove. Uz pljuskove je lokalno moguća grmljavina, a pri nailasku hladne fronte prolazno i pojačan sjeverac.

Do jutarnjih sati srijede padavine će zahvatiti sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne dijelove Bosne, a do poslijepodnevnih sati srijede i ostatak zemlje.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

"Veći dio zemlje će dobiti desetak l/m2 kiše. Na najvišim vrhovima planina prolazno moguć snijeg.

Krajem dana ili u večernjim satima srijede sa sjeverozapada razvedravanje posvuda. U noći na četvrtak (16.11.) uz vedro vrijeme lokalno moguć mraz. Četvrtak kasnije sunčan i ugodno topao uz dnevne maksimume 13 do 18°C", kazali su meteorolozi.

Meteorolozi objavili kad se ponovo očekuje snijeg: Najavljena i kiša, pljuskovi, grmljavina...

Meteorolozi objavili kad se ponovo očekuje snijeg: Najavljena i kiša, pljuskovi, grmljavina...

U petak i za vikend očekuje nas promjena vremena i pad temperature.

"U petak(17.11.) nove padavine, od jutarnjih sati jače naoblačenje sa zapada koje će kasnije u toku dana donijeti posvuda kišu i pljuskove. U večernjim satima petka prodorom hladnijeg zraka sa sjevera kiša će na planinama prelaziti u snijeg. Snježna granica bi se u večernjim satima petka i u noći na subotu(18.11.) mogla spustiti na oko 1000 m/v.

U noći na subotu padavine u prestanku u većini mjesta, ostale bi još lokalno i slabije padavine nad centralnim i istočnim dijelovima Bosne. Subota osjetno hladnija posvuda, biće prohladno uz pojačan sjeverac. Vrijeme u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno, rijetko u centralnim i istočnim dijelovima uz malo kiše ili snijega na planinama.Dok će u Hercegovini u subotu većinom biti vedro uz pojačanu buru. Nedjelja sunčanija, ujutro moguć jači mraz", navode na stranici BHmeteo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije