Meteorolozi objavili kad se ponovo očekuje snijeg: Najavljena i kiša, pljuskovi, grmljavina...

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili kad se ponovo očekuje snijeg: Najavljena i kiša, pljuskovi, grmljavina...
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Snijeg na Jahorini

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica 2; Srebrenica 3; Tuzla, Zenica 5; Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor 6; Sanski Most, Sarajevo 7; Bijeljina, Trebinje 8; Zvornik 9; Banja Luka, Livno, Mostar, Široki Brijeg, Stolac 10; Bugojno 12; Drvar 13; Gradačac, Neum 14; Bihać 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 17 °C.

Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti povoljnije. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na niže temperature tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Savjetujemo Vam da topliji dio dana provedete van gradske sredine.

U srijedu 15.11.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim, centralnim, istočnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 9 do 15, na jugu zemlje do 18 °C.

Meteorolozi upozoravaju: Velike promjene vremena u ovoj sedmici - i kiša i snijeg i sunce i jugo

Meteorolozi upozoravaju: Velike promjene vremena u ovoj sedmici - i kiša i snijeg i sunce i jugo

U četvrtak 16.11.2023., jutro umjereno do pretežno oblačno uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje na sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

U petak 17.11.2023., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša se očekuju širom zemlje. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini su lokalno mogući jači pjuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jak vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije