Meteorolozi upozoravaju: Velike promjene vremena u ovoj sedmici - i kiša i snijeg i sunce i jugo

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi upozoravaju: Velike promjene vremena u ovoj sedmici - i kiša i snijeg i sunce i jugo
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Pred nama je turbulentan ostatak sedmice. Česta izmjena sunčanih i oblačnih perioda uz povremeno kišu. U višim krajevima snijeg, navodi BHmeteo.

Ekipa sa stranice BHmeteo za utorak, 14. novembar u Hercegovini, jugozapadu i dijelu zapadne Bosne najavljuje pretežno oblačno vrijeme, uz koju kap kiše. Tvrde da će u ostatku zemlje biti sunce i oblaci, a po kotlinama i duž riječnih tokova u prijepodnevnim satima lokalno će biti magle.

Kako navode, očekuje nas svježije jutro, ali ne tako hladno kao ranijih dana, a preko dana temperature će rasti iznad 20 stepeni Celzijusa.

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

"Preko dana bit će toplo, najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uz dnevne temperature do 22 stepena. Polako će pojačati jugo, u planinskim područjima lokalno jak, a to sluti frontu i padavine.

U noći na srijedu i tokom srijede, 15. novembra prolazno jače naoblačenje sa sjevera. Prolazno će usloviti kišu u većem dijelu zemlje. Obilnije padavine izgledne na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, manje kiše na zapadu i jugu zemlje. Uz blaži pad temperatura, snijeg je moguć samo na višim planinama. Na slici okvirna količina padavina tokom srijede.

U noći na četvrtak razvedravanje, četvrtak povoljniji dan. Nakon lokalno maglovitog jutra i slabog mraza, tokom dana pretežno sunčano i toplije. Međutim i to je samo kratkog daha. U petak, 17. novembra nova fronta donosi novo naoblačenje i padavine. O tome više detalja u narednim danima", saopćili su na stranici BHmeteo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije