Danas negdje snijeg, negdje kiša: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti u narednim danima

0
Radiosarajevo.ba
Danas negdje snijeg, negdje kiša: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti u narednim danima
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ulica šarenih kišobrana

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo, Sokolac 4; Bugojno, Livno, Sarajevo 6; Tuzla, Zenica 7; Banja Luka, Bihać, Sanski Most 8; Široki Brijeg 9; Mostar 10; Trebinje 11; Neum 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 928 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će se osjet hladnoće postepeno pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama je moguć slab snijeg. Tokom poslijepodneva, u većini podučja, padavina postepeno slabe i prestaju uz djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadnu i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijememe, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura oko 11 °C.

U nedjelju jutro u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje. U jutarnjim lokalni pljuskovi u Hercegovini. Poslije podne i dio večeri kiša ili lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjina Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C. 

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 11 do 17 °C. 

Objavljena prognoza do 24. novembra: Bh. meteorolozi najavili snijeg, evo kada

Objavljena prognoza do 24. novembra: Bh. meteorolozi najavili snijeg, evo kada

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje na krajnjem sjeveru Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 20 °C. 

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 14, na jugu zemlje do 18 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije