! / Memić poručio Bogićeviću: I vi i ja smo donijeli tada jedinu ispravnu odluku...

25. 03. 2021. u 13:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Jučerašnje odustajanje Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva, kao i sama dešavanja na sjednici Gradskog vijeća, naišle su na brojne reakcije u bh. javnosti.

Svoj komentar dao je i Muriz Memić čiju objavu prenosimo u cijelosti.

"Trebate nam! 

Imao sam čast da razgovaram sa Vama uoči prvog maja 2016. godine i sve što ste mi tada rekli, je kasnije tako i bilo.

Moja porodica i ja Vas izuzetno cijenimo i naravno da ćemo prihvatiti svaku Vašu odluku, jer Vi ipak najbolje znate gdje je Vaša granica.

Ipak, kao što nismo odustali ni u ovoj našoj borbi, ni kada smo postali svjesni obima i snage kriminalnog sistema protiv kojeg se borimo, ne možemo ni tek tako odustati od Vas kao gradonačelnika našeg Sarajeva.

I Vi i ja smo devedesetih morali donijeti odluke, o tome da li ćemo rizikovati vlastite živote za ideju o građanskoj BiH, boljoj budućnosti za generacije koje za nama dolaze.

I Vi i ja smo donijeli tada jedinu ispravnu odluku, iako je Vaša sigurno bila i teža od moje. Vi ste sebi svojom odlukom ipak stavili metu i na čelo i na leđa.

Danas je situacija nešto drugačija na prvi pogled, ali na koncu sve to dođe na svoje - radi se o budućnosti generacija koje dolaze za nama.

Radi se o građanima koji zaslužuju gradonačelnika poput Vas.

Moja porodica i ja se nadamo da ćete ipak još jednom uzeti u obzir sve aspekte i donijeti drugačiju odluku.

Nije sramota promijeniti mišljenje ili odluku, ako će ta promjena značiti nešto dobro", navodi se na stranici "Pravda za Dženana Memića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA