Memić se uživo obratio građanima: Najavio nova hapšenja i zahtjev za ostavkom

Radiosarajevo.ba
Memić se uživo obratio građanima: Najavio nova hapšenja i zahtjev za ostavkom
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Arijana i Muriz u porodičnoj kući

Nakon pet godina istraga o ubistvu Dženana Memića je pokrenuta s mrtve tačke.

Pripadnici SIPA-e jutros su na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo izvršili pretrese koji se direktno povezani sa slučajem ubistva Memića.

Arijana i Muriz Memić obratili su se večeras putem Facebook grupe "Pravda za Dženana".

"Nastavljamo dalje, znamo istinu i nećemo stati dok svi vi koji ste umiješani u ubistvo ne budete odgovarali. Želim se zahvaliti Gordani Tadić. U više navrata smo rekli da imamo povjerenje i vidimo da nas nije izdala. Nismo u stanju svima da se javimo i odgovorimo, danas je veliki dan za nas", rekla je Arijana.

Najavila je da će sutra u 11 sati predati zahtjev za ostavku Sabine Sarajlije ispred Kantonalnog tužilaštva.

"Okupljanja nisu zabranjena, uz poštivanje mjera. Mi ćemo sutra uz porodicu i porodicu tražiti ostavku Sabine Sarajlije. Bez vas, ne bismo došli do ovoga", poručila je Arijana.

Muriz se zahvalio svima koji su vjerovali da govori istinu zadnjih pet godina.

"Tužilaštvo BiH je pokazalo da su profesionalci. Znao sam prije mjesec dana da će se ovo desiti. Zahvaljujem se Gordani Tadić koja je pokazala da je profesionalac i njenim saradnicima. Hvala im, borba se nastavlja. Bit će teška, istraga je proširena. Za ovih pet godina sam svašta naučio. Svi znate da 2016. godine je Dženan nastradao i znate šta je Dalida Burzić radila. Prva mi je saopštila da je ubijen", rekao je Muriz.

Zahvalio se i sudiji Igoru Todoroviću za profesionalan rad.

"Sabina Sarajlija me nikada nije primila, mogla je to uraditi i da ona bude Gordana Tadić. Nije to htjela uraditi. Čak je rekla da će vidjeti kako će presuditi Vrhovni sud.  Sutra ću podnijeti zahtjev za njenom ostavkom. Protesti ne mogu, može biti samo mirno okupljanje, samo da joj dam poruku da neću odustati. Mogla je uraditi – nije. Hvala svima koji su bili uz vas. Ima još nekih ljudi koji su pomagali, a koje ne smijem imenovati. Na kraju ću se uslikati i sa njima. Očekujemo i nova hapšenja i da Dalida Burzić bude suspendovana. Podnio sam peticiju VSTV-a da podnesu ostavku“, rekao je Memić.

Zahvalio se i advokatu Ifetu Feragetu i svim građanima koji su pomagali.

Na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo je danas izvršila pretrese u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

Pretrese su izvršili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužilaštva BiH, s ciljem prikupljanja dokaza.

Uhapšeni su Hasan Dupovac, nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, te Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije