Mektić: Ceca je zaradila 100.000 eura i spavala u VIP apartmanima Vlade

Radiosarajevo.ba
Mektić: Ceca je zaradila 100.000 eura i spavala u VIP apartmanima Vlade
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić
Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, komentirao je danas aferu Helikopter i boravak Svetlane Ražnatović Cece u Banjoj Luci, tokom novogodišnjih praznika.

On je istaknuo kako je srbijanska pjevačica spavala kao VIP osoba u apartmanima, u zgradi Vlade Republike Srpske, te istaknuo kako je to, sve skupa s aferom u vezi s helikopterom, "arogancija i nepoštivanje vlasti".

"Dobar prijatelj je provozao? Ceca ne samo što se vozila u helikopteru, na takav način, iako je došla na privatnu zabavu, nego je imala VIP status u Banjoj Luci, spavala je u VIP apartmanima Vlade RS-a. A na kraju, za privatnu zabavu je uzela 100.000 eura", istaknuo je Mektić.

Pojasnio je da ni njemu, kao državnom ministru sigurnosti, nije bio dozvoljen pristup tim sobama, što govori o ozbiljnosti afere u vezi s dolaskom Cece u BiH.

"Meni nikada ne bi dali da prespavam u tim sobama. Ako uđem, pitanje je da li bih izašao. Takav odnos imati prema pjevačici, koja tezgari po kafanama za velike pare, koja za jednu noć od Banjalučana uzela 100.000 eura, i kao učinila im veliku uslugu, pa je dovesti, vozati, dati joj apartman da spava - to je arogancija vlasti i nepoštivanje vlasti", dodao je on.

Podsjećamo, cijela afera s helikopterskom vožnjom Cece u Banjoj Luci dogodila se tokom novogodišnjih praznika, kada je nastupala u ovom gradu. U danima nakon novogodišnje zabave na društvenim mrežama pojavio se snimak Cecine vožnje helikopterom, koji je vlasništvo Helikopterskog servisa Republike Srpske, te spekulacije da je njim dovezena čak iz Beograda.

Dan poslije, iz Helikopterskog servisa RS-a su negirali da je dovezena iz Beograda, te su pojasnili da su je "samo vozili u panoramski let iznad Banja Luke", kao znak zahvalnosti za njen humanitarni rad u ovom gradu tokom praznika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije