SDS: Dodik pokazao bahatost i dozvolio Ceci korištenje helikoptera RS-a

Radiosarajevo.ba
SDS: Dodik pokazao bahatost i dozvolio Ceci korištenje helikoptera RS-a

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su najoštrije osudili to što Vlada RS-a zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pjevačice Svjetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci.

"O dolasku Cece Ražnatović, na nastup u privatni ugostiteljski objekat u Banjoj Luci, helikopterom plaćenim novcem građana RS-a, svjedoče fotografije i snimci na Facebook i Instagram profilima srpske pjevačice", saopćeno je iz ove stranke.

Podsjećaju da je u augustu 2017. godine Vlada zadužila RS za 9,4 miliona KM za kupovinu novog helikoptera.

"Kreditno zaduženje za novu letjelicu Helikopterskog servisa platit će građani RS-a. Pitamo Vladu da li građani iz svojih već odavno praznih džepova trebaju plaćati privatna putovanja pojedinaca. Krajnje je neprimjereno i nezakonito korištenje javnih resursa RS-a za privatne potrebe, a sve po nalogu Milorada Dodika koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS-a tretira kao svoj privatni posjed", tvrdi se u saopćenju SDS-a.

Dodiku poručuju "da može kako hoće, ali ne može do kad hoće, jer 2018. godine promjene dolaze, a s njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije