Mehmedović: Čović je izrekao najperverzniju političku izjavu u BiH

7
Radiosarajevo.ba
Mehmedović: Čović je izrekao najperverzniju političku izjavu u BiH
Foto: RAS Srbija / Čović na sjednici NSRS

"Iako su politike 90-ih presuđene pred Međunarodnim sudom u Hagu, za genocid i udruženo-zločinački poduhvat, ipak ih se nisu odrekli ni Zagreb niti Beograd, ti isti projekti su još živi!"

Navodi ovo Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

On smatra da su jučerašnje izjave Dragana Čovića (HDZ) i ostalih u Skupštini RS-a to potvrdile!

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

"Najperverznija izjava jednog političara u BiH jeste Čović koji srpskim poslanicima poručuje 'Čuvajte RS'. Čović je u hrvatskom samoubilačkom pohodu povukao za sobom Plenkovića i kompletan HDZ i u Hrvatskoj i u BiH.

...  / Hrvatski mediji Čovića proglasili veleizdajnikom: Pročitajte šta pišu o njemu

Smiju li ga se odreći?! Naravno da ne.

Hrvatskim žrtvama od Vukovara do Posavine, Čović je oduzeo bilo kakvo pravo da budu žrtve Miloviševićeve i Martićeve i Karadžićeve i Mladićeve politike. One su sad zvanično samo žrtve Tuđmana, Plenkovića, Milanovića, Šuška", ističe Mehmedović.

On se pita šta će na sve to reći Biskupska konferencija, koja ima svoj stav suprotan Čoviću - da se Bosna ima urediti u četiri regije! Ili, šta bi rekao Papa ako se ima u vidu sljedeće, poručuje ovaj zastupnik pa podsjeća na papinu izjavu o tome kako je u Srebrenici bio genocid. 

"Blago RS koja ima hrvatske žrtve za svog čuvara.

Blago Vukovaru i RSK - srpskoj krajini u Hrvatskoj. Sad imaju nadu. Neće li neko nakon ovoga pisati novu povijest u kojoj će za žrtve biti krivi ti 'radikalni Bosanci'...vjerovatno da hoće!

Nije Čović ni glup ni lud – on je doveo Hrvatsku u klopku. Čović je Zagrebu poručio: Nije Čović kriv što je Tuđmanov projekt još živ u Zagrebu. Ne može Čović biti kriv i za Matu Bobana, i za Praljka i za Petkovića i za Tuđmana i za Šuška i za UZP..

Svako imalo politički pismen će povik poslanicima u RS 'Čuvajte RS' shvatiti da je Čović tu poruku uputio Zagrebu, što je potvrdio i Dodik u svom izlaganju - bez zaštite Hrvatske RS bi se teško održala! Svjestan je Čović da je u istoj poziciji u kojoj je bio Mate Boban kad je morao ugasiti Herceg Bosnu i odstupiti", zaključuje Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije