Međić: Šarović podržao proizvođače uniformi, na potezu Mektić i Zvizdić

A. D.
Međić: Šarović podržao proizvođače uniformi, na potezu Mektić i Zvizdić
Foto: Ilustracija / Bh. uniforme
Predstavnici bh. proizvođača uniformi dobili su podršku od ministra vanjskje trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića na prošlosedmičnom sastanku.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio predsjednik Udruženja tekstila, obuće i kože Amir Međić, Šarović je dao podršku domaćim proizvođačima vojne i policijske uniforme, kojima nedavno usvojeni pravilnik o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima onemogućuje da učestvuju u konkuriranju u postupcima javnih nabavki.

Inače, ovaj pravilnik je na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, Vijeće ministara BiH usvojilo 27. decembra 2017.

„Bitna nam je podrška ministra šarovića. Sada očekujem da nas prime i ministar sigurnosti Dragan Mektić i predsjedavajući Denis Zvizdić. Smatramo se da ovaj pravilnik ne smije primjenjivati i tražimo da se uključe ljudi iz branše kako bi došlo do njegove revizije“, naglasio je Međić.

Ranije su iz ovog udruženja, kao i konzorcija bh. proizvođača, koji traže dijalog s vlastima, istaknuli da uniforme i dijelove policijske i vojne opreme proizvedene u BiH koriste policije brojnih evropskih država, a da sve firme u BiH ispunjavaju najstrožije standarde kvalitete, jer drugačije ne bi mogle izvoziti svoje proizvode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije