Helikopterom OS BiH izvršena hitna medicinska evakuacija bolesnog novorođenčeta

Fena
Helikopterom OS BiH izvršena hitna medicinska evakuacija bolesnog novorođenčeta
Foto: EPA / Helikopter AH-64E

Na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga BiH (MEDEVAC) je danas izvršio hitni transport bolesnog novorođenčeta, iz Sarajeva u Institut za majku i dijete u Beogradu - Republika Srbija.

Hitna medicinska evakuacija je izvršena u skladu sa propisanim skraćenim procedurama za navedene slučajeve uz prethodno dobivanje potrebne saglasnosti za let helikoptera OS BiH izvan granica BiH, koja je osigurana u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH.

"Oružane snage BiH su, kao i bezbroj puta dosad navedene zadatke pravovremeno i uspješno izvršile te će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju ovog, zakonom propisanog zadatka", saopćeno je iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije