FB / Marjanović uoči Skupštine KS: "Tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje"

17. 11. 2020. u 09:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović oglasio se uoči današnjeg online zasjedanja Skupštine KS.

Naime, danas će biti održan nastavak 30. Radne sjednice Skupštine KS na kojoj bi trebao biti uvršten datum za izglasavanje nepovjerenja trenutnom sazivu Vlade KS-a.

"Kišna jutra mi nerijetko služe da se prisjetim mudrih misli. Nije loše to uraditi, s vremena na vrijeme, tek da ne zaboraviš tko si i što su prave vrijednosti. Zadnjih par dana mi u misli dolazi Gundulić i njegov Osman, prvo pjevanje i divni stih: 'tko bi gori, eto je doli,: a tko doli gori ustaje'. Nekako mi se na to nadovezala jedna divna biblijska mudrost, tačnije Matej 23, 12 (i to kako ga Tomislav Dretar uobliči) 'tko god se uzdigne bit će spušten, a tko god se spusti bit će uzdignut'. Nije loše imati ovo na pameti i kada se spremaš za obične svjetovne, na oko prizemne, stvar", napisao je Marjanović.

Napomenuo je da su izbori prošli i da "dragi, dobri momci i djevojke su izvojevali pobjede".

"Veliki je posao pred njima, ali i pred nama, koji tek treba da se započne danas na jednoj sjednici jedne skupštine u njenom, ko zna kojem nastavku. Elem, drugi dio ovih novembarsko-decembarskih promjena treba privesti kraju čim prije, jer malo je vremena pred nama, a veliki izazovi iza svakog ugla! Neke stvari i mnogi ljudi jednostavno ne mogu više čekati. Stoga se nadam da će svi oni koji danas budu sudjelovali u ovoj sjednici, ali i svi oni koji budu u naredne dvije godine preuzeli odgovornost za ovu našu Kotlinu, ali i šire, imati ove mudrosti na pameti. Jer pravi lider ih je svjestan kad je 'gori', a oni koji to nisu sjete ih se tek kad su 'doli'", zaključio je Marjanović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)