"Vlada KS za v.d. ministra zdravstva imenovala ministra kulture i sporta"

2
Radiosarajevo.ba
"Vlada KS za v.d. ministra zdravstva imenovala ministra kulture i sporta"
Foto: N1 / Neira Dizdarević

Nespremnost u pogledu suzbijanja pandemije koronavirusa otklonila je svaku dilemu oko toga da li aktuelna Vlada Kantona Sarajevo treba biti smijenjena, poručuju danas iz Naše stranke u saopćenju koje potpisuje Neira Dizdarević, njihova zastupnica u Skupštini KS.

"Iz bolnica u koje se ulažu milioni i koje dobiju sve što traže najavljuju kolaps i šire paniku, kao da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za novi val koronavirusa. Novac se troši na opremanje novog, neuslovnog izolatorija udaljenog od bolnice iako u Kantonu Sarajevo postoji oko 900 slobodnih bolničkih ležajeva", navodi ona te dodaje:

"U jeku pandemije, SDA/DF/SBB Vlada za v.d. ministra zdravstva imenuje Kenana Alikadića, koji već vodi Ministarstvo kulture i sporta, za šta se također pokazao nekompetentnim. I to se dešava nakon što je već drugi DF-ov ministar, Draško Jeličić, napustio tu poziciju, nepunih pola godine nakon što je na nju imenovan."

Dizdarević je stava da građani Kantona Sarajevo "nisu zaslužili da se vladajuća koalicija i njihovi podobni rukovodeći kadrovi na ovakav način odnose prema građanima i da ih u doba pandemije tjeraju što dalje od bolnica i ostavljaju ih da se sami brinu za svoje i zdravlje svojih porodica".

"Građani Sarajeva zaslužuju bolje. Zato smo još odlučniji u što hitnijem formiranju nove Vlade KS i imenovanju novih ministara, posebno ministra zdravstva kako bismo na vrijeme krenuli u popravljanje onoga što je aktuelna vlada u zadnjih par mjeseci uspjela uništiti", zaključuje Neira Dizdarević u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije