Premijer Mario Nenadić u izolaciji

0
Radiosarajevo.ba
Premijer Mario Nenadić u izolaciji
Foto: Vlada KS / Mario Nenadić

Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, napustio je vanrednu sjednicu Vlade KS, nakon što je dobio informaciju da je jedan član njegove porodice pozitivan na koronavirus.

On će biti u izolaciji.

Ovo je kazao Kenan Alikadić, ministar kulture i sporta KS, nakon vanredne sjednice.

Alikadić je rekao da je premijer sjednicu napustio desetak minuta prije kraja nakon telefonskog poziva.

Ministar je dodao i da nema bojazni za članove Vlade i ostale koji su bil ina sjednici jer su poduzeli sve epidemiloške mjere.

Inače, Alikadić je umjeto Nenadića izašao pred novinare da ih izvijesti o zaključcima s današnje vanredne sjednice Vlade KS, posvećene epidemiološkoj situaciji.

Prvi zaključak tiče se oslobađanja 30 smještajnih kapaciteta u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", nakon što je popunjen izolatorij na Klinici Podhrastovi, a drugi zaključak odnosi se na povećanje broja testiranja.

"Bitno je da se angažiraju privatne i druge ustanove za uzimanje briseva. Zavod za javno zdravstvo KS je zadužen da iskoordinira te aktivnosti", rečeno je nakon sjednice.

Istaknuto je da će za lakše pacijente, odnosno one s lakšom kliničkom slikom, za sedam dana biti osposobljen privremeni izolatorij u Željezničkom centru u Buča Potoku. On će moći primiti 300 do 400 lakših pacijenata.

Izolatorij u Općoj bolnici bit će osposobljen za 60 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije