Majka i sestre Alise Mutap pisale Ifetu Feragetu: "Degutantno je ovo..."

19
Radiosarajevo.ba
Majka i sestre Alise Mutap pisale Ifetu Feragetu: "Degutantno je ovo..."
Foto: N1 / Alisa Mutap s članovima porodice

Ženske predstavnice porodice Alise Ramić (djevojački) Mutap i danas su poslale pismo za javnost, istaknuvši kako su se oglasile nakon tvrdnji advokata porodice Memić, Ifeta Ferageta.

Napisale su, u poruci za portal Radiosarajevo.ba, kako žele da se objavi "demanti koji je vezan na navodne proteste".

Alisa Mutap (danas Alisa Ramić), podsjećamo, bila je djevojka Dženana Memića, mladića koji je ubijen u februaru 2016. godine u Sarajevu i čije ubice nikad nisu pronađene. U trenutku kad je Dženan napadnut, s njim je bila Alisa, no tvrdi da ima amneziju i da se ne sjeća tragičnog događaja.

Alisa je uhapšena i nalazi se u zatvoru u Tuzli. Uhapšen je i njen otac Zijad Mutap, koji je jedan od osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi s ometanjem istrage u slučaju "Dženan Memić".

Pismo ženskih članica porodice Mutap koje su nam poslale, objavljujemo u cijelosti, bez intervencija:

"Poštovani,

Dužni smo odgovoriti uvaženom i cijenjenom advokatu Ifetu Feragetu, na niz neprimjerenih navoda koje je danas (jučer, op.pr.) izjavio za Vaš portal.

Kao prvo, predstavnici porodice Mutap su oni članovi porodice koji su na slobodi, dakle majka i dvije sestre. Žene.

Svako pitanje koje smo Vam Gosp. Feraget postavili, a na koje nemate odgovor je za Vas degutantno ili je sramno. Odgovora, uglavnom nema.

Degutantno je ono Gosp. Ifete na čemu Vi gradite karijeru.

Zar se niste nijednom upitali, zašto ostali advokati (oni uspješni) ne daju izjave za medije svako četiri minute i gostuju u kojekakvim emisijama?

Vi ste Gosp. Ifete počeli popunjavati programske šeme bosanskohercegovačkih radio - televizija.

Vidim nećete da komentarišete zdravstveno stanje Alise, zbog toga što je Sutkinja suda BiH zabranila. Zašto niste savjetovali Arijanu Memić kada je poslije ročišta, nakon nepuna dva sata izašla na TV i objelodanila Alisino stanje?

Mi smo kao porodica upoznati s njenim zdravstvenim stanjem od prije i mi imamo potpuno pravo iznositi isto, dok Vi nemate. Ili Vas je možda neko upoznao s njenim zdravstvenim stanjem prije ročišta?

Degutantno je Gosp. Ifete da niste u stanju obuzdati Vašeg klijenta kada vrijeđa sudije u sudnici, uposlenike pravosudnih institucija i sve ostale ljude, kada ih naziva kretenima, neukim i kada nekoga karakteriše kao kriminalce.

Štaviše Gosp. Feragete, Vi se pridružujete takvim uvredama, prijetnjama i klevećenjima.

Degutantno je to što sebe smatrate i pravnim stručnjakom čim dajete sebi za pravo da komentarišete ljude koji imaju dugogodišnje karijere. Kakva je Vaša karijera bila do slučaja Dženan Memić?

Vidimo da ste uspjeli ubijediti i Vašeg klijenta da može postati uspješan advokat.

Aplaudiranje, dobacivanje i komentarisanje u sudnici, ne samo da je neprimjereno na takvom mjestu, to je stvar kućnog odgoja.

Podsjetit' ću Vas pritom i na Vaše ponašanje pred Vrhovnim sudom iz 2019. godine.

Također, želimo da demantujemo navode Muriza Memića, a vezano je za to, da je naš advokat najavio proteste. Naravno da nisu najavljeni nikakvi protesti, nego se na ročištu raspravljalo upravo o tome kako porodica Memić svaki put koristi javnost i proteste da bi kreirali pritvorsku tačku uznemirenja javnosti i u tom smislu naš advokat je rekao "šta ako i mi organizujemo proteste? Ne najavljujemo nikakve proteste, pogotovo NE u smislu pritiska na rad pravosuđa, jer to je, Gospodine Ifete, (objasnite porodici Memić) krivično djelo.

Ipak, najzanimljivije je ono što ste danas izjavili, (a što uporno ponavljate), a to je: "Imamo svjedoke, imamo 10 svjedoka".

Gosp. Feragete, jesu li to Vaši vlastiti svjedoci? Jesu li to svjedoci poput onih vještaka (Željko Karan) koje ste išli tražiti u Banja Luku da napišu nalaz u korist Ljube i Bekrije Seferović. Jesu li to svjedoci koji su tražili novac, kao i Karan za svoj nalaz (po tvrdnjama Muriza Memića).

Sasvim ste upravu Gosp. Ifete, Vi imate svjedoke. Jer inače bi govorili da "postoje svjedoci", a ne "mi imamo svjedoke".

Malo je čudnovato da su se ti Vaši svjedoci iznenada pojavili nakon pet i po godina. Vi znate nabolje, ipak su to Vaši svjedoci.

Opet ste izrazili zabrinutost za građane BiH, pa kada je tako možete nam i Vi reći ko je ubio Dženana Memića, s obzirom da ste 7.1.2019 godine javno na TV-u potvrdili da znate ko je ubica.

I posljednje, Gosp. Memiću, Vaše apsolutno pravo je da organizujete proteste kada Vi želite, ipak je predizborna kampanja uveliko počela.

S poštovanjem,

Predstavnici porodice Mutap. Žene."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije