Mahir Očuz o borbi s opakom multipla sklerozom

2
Radiosarajevo.ba
Mahir Očuz o borbi s opakom multipla sklerozom
Foto: IG / monsieur.ocuz / Mahir Očuz

Mahir Očuz, suprug Džejle Glavović otvoreno govori u javnosti o svojoj borbi protiv multipla skleroze.

Težak period je iza njega, on i supruga zagovaraju legalizaciju kanabisovog ulja u medicinske svrhe kako bi svim oboljelim borba za život bila olakšana.

Mahir je na svom Instagramu objavio i video gdje je primao infuziju.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Multipla skleroza (MS) je hronična upalna bolest središnjeg živčanog sistema, što znači da upalna oštećenja mogu zahvatiti veliki i mali mozak, moždano deblo i kralježničnu moždinu. MS se javlja u svim životnim dobima, no najčešća je između 18. i 50. godine života. Bolest je nepoznatog uzroka i nepredvidljivog toka.

Očuz je obavijestio javnost da je Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu" kreiralo brend pod nazivom "Šansa", zajedno sa bh. modnim brendovima - Bosnian Kingdom Clothing, Brandis i Etiquette sa jasnom misijom – dajemo šansu jedni drugima za uspjeh.

"Naš cilj je da nam se po Ženevskoj konvenciji omogući liječenje dokazanim lijekom koji je Svjetska Zdravstvena Organizacija (WHO) priznala, uljem kanabisaŽelimo da budemo zdravi!!! Država je dužna da nam omogući liječenje svakom dokazanom ljekovitom supstancom iako je ona u našoj državi okarakterisana kao 'opojna droga' ", poručio je Očuz na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije