Rafael Nadal: Imam hroničnu bolest za koju ne postoji lijek

1
Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal: Imam hroničnu bolest za koju ne postoji lijek
Foto: CNN / Rafael Nadal

Poznato je da španski teniser Rafael Nadal već godinama ima problem sa stopalom, a razlog je Muller-Weissova bolest za koju ne postoji lijek.

Nakon poraza od Carlosa Alcaraza u četvrtfinalu turnira u Madridu, Nadal je detaljnije opisao samu bolest i kako utječe na njega, istakavši da bolove osjeća svaki dan, piše Sport1.

"Nemojte brinuti. Kad igram, stopalo me ponekad boli, ali me boli svakoga dana, posebno nakon meča od tri sata ili treninga. Malo lošije hodam, imam hroničnu bolest za koju ne postoji lijek. To je dio mog života, a loša strana je što ne mogu brže završavati mečeve", rekao je Nadal i dodao:

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Kratkoročno gledajući, mislim da sam fizički dobro. Što se tiće mojih stopala, moram se prilagoditi protivnicima i dugim mečevima", istakao je Nadal.

Muller-Weissova bolest je degenerativna vrsta bolesti koja izaziva deformaciju jedne od kostiju smještenih u srednjem dijelu stopala.

Nadal se sa ovom bolešću bori od 2005. godine i u mnogo navrata ranije predviđao mu se kraj karijere zbog iste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije