Odlukom suda: Mahir Očuz pušten na slobodu

2
Radiosarajevo.ba
Odlukom suda: Mahir Očuz pušten na slobodu
Foto: Screenshot/ Visoko.co.ba / Mahir Očuz pušten na slobodu

Nakon što je jučer u Zenici puštena na slobodu Džejla Glavović Očuz, odlukom suda u Visokom je sinoć pušten i Mahir Očuz.

Kako piše Visoko.co.ba, prema potvrdi njegovih advokata, Jasmina Iftića i Envera Skopljaka, Očuz nije uhapšen već se samovoljno predao nakon saznanja da je tražen.

U trenutku objavljivanja informacije o policijskoj akciji, on se nalazio na poslovnom putu u Zagrebu, odakle se, kako tvrde advokati, odmah javio tužiocu i saopćio namjeru da je na raspolaganju. Zatim se uputio na granicu prema Bosni i Hercegovini, gdje se i predao.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Biznismen G. M. je također pušten na slobodu.

Podsjetimo, u akciji Meta je osmero uhapšenih osoba, a pretres je izvršen na 22 lokacije.

Akcija je bila usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, "Odavanje službene tajne" iz člana 388. Krivičnog zakona Federacije BiH, "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH i "Nadriliječništvo" iz člana 233. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije