Mahir Mujić trči za pravdu: Od Sarajeva do Banje Luke za Dženana i Davida

Radiosarajevo.ba
Mahir Mujić trči za pravdu: Od Sarajeva do Banje Luke za Dženana i Davida
Foto:Facebook / Mujić je krenuo na put dug 200 kilometara

Maratonac i humanista Mahir Mujić u znak podrške porodicama Dženana Memića i Davida Dragičevića, počeo je jutros maraton od Sarajeva do Banje Luke dug 200 kilometara. Mujić je za BHRT rekao kako trči da bi probudio svijest običnog naroda, za istinu i pravdu.

“Ja sam prijatelj i komšija Muriza Memića, oca od rahmetli Dženana Memića. Poznavao sam Dženana. Bio je dobar momak, pošten, korektan, fer. A dirnuo me slučaj Davida Dragičevića, odnosno kako se Davor Dragičević, njegov otac, bori i šta radi u Banjoj Luci za svoje dijete”, objašnjava Mujić razloge zbog kojih se odlučio da trči humanitarni maraton.

Ovim maratonom, pored podrške porodicama stradalih mladića i brojnim građanima, koji traže rasvjetljavanje njihove smrti, Mujić želi prikupiti i 10 hiljada maraka za liječenje jednoipogodišnje djevojčice Dalal Omerović.

Povod za maraton Mahiru Mujiću bio je i kada je vidio da humanista, književnik i maratonac Petar Blažić dolazi i Banje Luke u Sarajevo, hodat će četiri dana, kako bi povezao dva grada, kako bi povezao slučaj Dragičević sa Memićem.

“Osjetio sam potrebu da to vratim, ali da odem stepenicu više, da napravim i humanitarnu akciju za malu Dalal Omerović kojoj je potreban novac za liječenje i odlučio sam da tih 200 kilometara prodam, da jedan moj kilometar bude 50 BAM”, govori Mujić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije