Magazinović pitao Zvizdića: Šta Vijeće ministara čini protiv poskupljenja goriva

Radiosarajevo.ba
Magazinović pitao Zvizdića: Šta Vijeće ministara čini protiv poskupljenja goriva

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Zastupničkom dom Parlamentarne skupštine BiH uputio je danas zastupničko pitanje predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću te Vijeću ministara u cjelini.

"Šta namjeravate poduzeti povodom enormnih poskupljenja nafte i naftnih derivata i u kojem roku imate namjeru realiziovati eventualno planirane aktivnosti? Imate li komunikaciju po ovom pitanju s entitetskim vladama i koje su zajednički dogovorene aktivnosti zaključno s današnjim danom", upitao je Magazinović.

Naime, Magazinović u aktu dostavljenom Vijeću ministara ističe da su upravu bile političke opcije i zastupnici koji su se protivile usvajanju izmjena Zakona o akcizama "upozoravajući upravo na ovo što se dešava, divljanje cijena goriva i lančana poskupljenja roba i usluga".

"Predsjedavajući Vijeća ministara u to vrijeme je tvrdio da su tvrdnje opozicije o valu poskupljenja bile u službi opozicionog djelovanja i prepadanja građana. Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je obećao da bitnih poskupljenja roba široke potrošnje neće biti nego će se kretati u okviru pretpostavljene inflacije za 2018." naveo je Magazinović.

 Zastupničko pitanje - undefined

PrtScr:  Zastupničko pitanje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije