Lokalni izbori 2024 | Srđan Mandić: "Nastavljamo sa radom, hvala građanima na ukazanom povjerenju!"

1
Radiosarajevo.ba
Lokalni izbori 2024 | Srđan Mandić: "Nastavljamo sa radom, hvala građanima na ukazanom povjerenju!"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Srđan Mandić

Srđan Mandić, kandidat za načelnika općine Centar u Kantonu Sarajevo, prema preliminarnim rezultatima pobjednik je izborne utrke u ovoj općini sa najviše glasova. 

Srđan Mandić je bio kandidat ispred Naše stranke i SDP BiH.

Za portal Radiosarajevo.ba dao je izjavu nakon proglašenja izborne pobjede. 

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Stanje na poplavljenim područjima i dalje teško

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Stanje na poplavljenim područjima i dalje teško

"Ima dosta stvari koje su u toku. Ujutro ćemo imati hitan sastanak sa štabom CZ da vidimo na koji način ćemo i kako rasporediti 100.000 KM, te poslati pomoć pogođenim područjima. Već smo kao Kanton Sarajevo i općina Centar poslali pomoć u vidu mehanizacije.

Nakon toga, redovne aktivnosti, život ne smije stati. Imamo projekte u toku koje ćemo završiti, moramo pripremati budžet. Čekat ćemo mjesec dana da se potvrde rezultati, čekamo uspostavu novog saziva vijeća. U međuvremenu posao načelnika se odvija najnormalnije". 

Lokalni izbori 2024 | Iz Naše stranke tvrde: Ubjedljiva pobjeda Srđana Mandića u općini Centar

Lokalni izbori 2024 | Iz Naše stranke tvrde: Ubjedljiva pobjeda Srđana Mandića u općini Centar

Kako je naveo, građani i građanke mu se mogu obratiti za sve probleme i prijedloge koje imaju, kao i u prethodnom mandatu. 

"Mi smo se u posljednje četiri godine dobro upoznali, što je vidljivo iz večerašnjih rezultata. I zaista se zahvaljujem, nema euforije niti smije biti zbog svega što se desilo. 

Teška su vremena, nije vrijeme za slavlje, vatromete i bankete. Valja raditi. 

Naši rukavi ostaju zasukani, nastavljamo dalje. U ovoj kratkoj pauzi, koristim priliku da im se zahvalim još jednom. Meni ovo znači nakon svega što sam prošao, nakon silnih neistina na moj račun, te ostalih stvari.

Generalno kampanju mogu ocijeniti kao najkorektniju do sada, građani su prepoznali i glasali za ono što smo mi uradili, unatoč kampanjama koje su im se nudile sa starim načinima rada, koje želimo ostaviti iza sebe. Veliko hvala i partnerima iz SDP-a, zajednički smo ovo iznjeli. Čekamo rezultate za vijeće, bitno je da imamo više klupa i ruku. Pola energije sam do sada trošio na ubjeđivanje vijeća o onome što radimo. 

Čekam sa strepnjom rezultat za Vijeće KS."

Na pitanje koji će biti prvi projekt odgovorio je da "u petak smo otvorili vrtić na Šipu, nismo htjeli objaviti jer nije cilj predizborne kampanje. Ima još posla oko uređenja šetnica, infrastrukturnih dijelova i time ćemo zaokružiti ovu godinu. 

Do kraja oktobra završit ćemo radove na arheološkom parku Kalin-hadži Alijine džamije što je najveći infrastrukturni projekt u 2024. godini preko 1.000.000 KM, u suradnji sa Kantonom Sarajevo. Zaokružujemo ovu godinu i sa radovima na sanacijama klizišta, predradnjama za izgradnju dvorane u školi 'Vladislav Skarić'.

Za iduću godinu smo najavili važne i ambiciozne projekte, i već sada ih moramo implementirati u budžete, a rezultati će, nadamo se biti vidljivi u prvoj godini". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije