Lokalni izbori 2024 | Iz Naše stranke tvrde: Ubjedljiva pobjeda Srđana Mandića u općini Centar

4
Radiosarajevo.ba
Lokalni izbori 2024 | Iz Naše stranke tvrde: Ubjedljiva pobjeda Srđana Mandića u općini Centar
Foto: Dž.K., N.G. / Radiosarajevo.ba / Ubjedljiva pobjeda Srđana Mandića u Centru

Ekipe portala Radiosarajevo.ba je u izbornom štabu Naše stranke, gdje je u 20:45 sati počela press konferencija povodom preliminarnih rezultata Lokalnih izbora 2024. godine.

Prisutnima se obratio kandidat za načelnika i aktualni načelnik Općine Centar Srđan Mandić, te premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk. 

Prema preliminarnim saopćenjima iz Naše stranke, ostvarili su sljedeće izborne rezultate u općini Centar gdje je proglašena ubjedljiva pobjeda Srđana Mandića, prema preliminarnim rezultatima ostvareni glasovi su skoro dupli u odnosu na glavnog protukandidata Dennisa Gratza

Dženad Džino snimio potresne prizore: Pogledajte kako Jablanica izgleda nakon katastrofe

Dženad Džino snimio potresne prizore: Pogledajte kako Jablanica izgleda nakon katastrofe

    Kako je za medije rekao Srđan Mandić "Primarno izražavam saučešće porodicama stradalih u FBIH. Sutra ćemo imati sastanak sa Civilnom zaštitom u općini Centar, te ćemo preusmjeriti 100-000 KM za pogođena područja. Nema mjesta za veliku euforiju u ovoj situaciji. Zahvala svim kolegama i kolegicama, mladim ljudima koji su iznjeli kampanju, sretan sam i ponosan. Sutra sam na poslu, a opština Centar nastavlja ovim pravcem".

    Zahvalio se i protukandidatima koji su vodili fer kampanju, te navodi "da je ovo najkorektnija kampanja do sada, te ako je ovo početak nove političke borbe, onda sam zadovoljan. Čestitam protukandidatima na rezultatima"

    Premijer Nihad Uk je izjavio da "Zahvaljujem se građanima i građankama koji s glasali za kandidate i kandidatkinje Trojke. Čestitke Irfanu Čengiću u općini Stari Grad, Benjamini Karić u općini Novo Sarajevo, Nerminu Muzuru u općini Ilidža, te Amaru Dovadžiji u općini Ilijaš."

    Još uvijek se broje glasovi za mnoge općine u Kantonu Sarajevo.

    Srđan Mandić je na svom Facebook profilu objavio pobjedu, te rekao "Idemo dalje!"

    Idemo dalje🖐️🌹

    Posted by Srđan Mandić on Sunday, October 6, 2024

    Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

    / Najčitanije

    / Komentari

    Prikaži komentare (4)

    / Povezano

    / Najnovije