Lokalni izbori 2024 | Mandić i Gratz nisu došli na debatu, stigla žestoka poruka iz Jažićevog tabora

2
Radiosarajevo.ba
Lokalni izbori 2024 | Mandić i Gratz nisu došli na debatu, stigla žestoka poruka iz Jažićevog tabora
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Općina Centar

U petak, 27. septembra, politički pokret "Za nove generacije" i stranka "Platforma za progres", poslali su saopćenje u vezi sa izostankom kandidata za načelnika sarajevske Općine Centar, Srđana Mandića i Dennisa Gratza, u javnoj debati na TVSA koja je održana 26. septembra 2024. godine.

Podsjetimo, za načelničko mjesto u ovoj lokalnoj zajednici prijavilo se pet kandidata - jedan je u međuvremenu odustao dok su na debatu odazvala samo dva kandidata: Hajrudin Mulić, kandidat Demokratske stranke BiH, i Tarik Jažić, kandidat stranaka Za nove generacije i Platforma za progres. U debatnu emisiju nisu se odazvali aktuelni načelnik Srđan Mandić (Naša stranka), koji je kazao da zbog sjednice Općinskog vijeća nije mogao da prisustvuje, dok je izostanak, zbog kako je kazao neodgodive obaveze, pravdao i Dennis Gratz (DF).

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Boris Pistorius: 'Ukrajina je samo početak za Putina, spremni smo postati stub odbrane od Rusije'

Boris Pistorius: 'Ukrajina je samo početak za Putina, spremni smo postati stub odbrane od Rusije'

"Nedolazak u debatu na javnom servisu, koja se organizuje sa ciljem prezentacije političkih ideja tokom predizborne kampanje, u najmanju ruku je pokazatelj nemara, neodgovornosti i potpunog ignorisanja potreba i problema stanovnika Općine Centar.

Ne postoji opravdanje za nedolazak, jer je ova debata najavljena prije više od 20 dana svim kandidatima za poziciju načelnika i sve ostale aktivnosti su se mogle planirati na osnovu toga.

Aktuelni načelnik je odmah po završetku prezentiranja debate shvatio grešku koju je napravio, pa sada traži "oprost" od sugrađana, a krivicu prebacuje na Javno preduzeće TVSA. To je daleko od korektnog, jer ovo je možda čak i jedini medij koji je bio potpuno objektivan u ovom predizbornom periodu i koji je u potpunosti ispunio obaveze Izbornog zakona.

Lokalni izbori 2024 | Tarik Jažić: Mjesne zajednice moraju biti nulti prioritet načelnika

Lokalni izbori 2024 | Tarik Jažić: Mjesne zajednice moraju biti nulti prioritet načelnika

Drugi protukandidat koji se nije pojavio u debati je kolega Gratz koji čak ni ne želi da ima opravdanje. Valjda se opekao na jednoj javnoj debati, pa ne želi da ponovo prolazi kroz iste traume.

Kako da građani vjeruju predstavnicima pojedinih političkih stranaka ako isti ti nemaju hrabrosti da
dođu na debatu na javni servis i pokažu svoje znanje i rezultate dosadašnjeg rada. Kako vjerovati
ljudima koji se pojavljuju samo na medijima u 'debatama', kada su sigurni da neće doći neko
'njihovog renomea' i pokazati koliko ne znaju posao za koji se toliko žustro bore.

U našoj raji nije sramota izgubiti u časnoj borbi, ali uvijek je bilo sramota ne izaći na megdan i tražiti 'krivine' da se izbjegne bitka u kojoj možeš izgubiti. Tako je bilo i u fudbalu, i na basketu, pa ako treba i u odmjeravanju snaga - tako je i u politici!

Do kraja kampanje je ostalo još malo vremena. Sretno kolegama u ovim posljednjim danima kampanje, a neka građani kažu 6. oktobra šta misle i šta žele da bude njihov izbor za naredne 4
godine!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije