Oglasio se pokret Za nove generacije o rekonstrukciji Vlade KS. Hoće li biti dio nje?

3
Radiosarajevo.ba
Oglasio se pokret Za nove generacije o rekonstrukciji Vlade KS. Hoće li biti dio nje?
Foto: Saopćenje / Pokret "Za nove generacije"

Pokret Za nove generacije (ZNG) uputio je saopćenje nakon, kako su naveli, medijskih natpisa i upita o učešću u rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Tragom posljednjih medijskih natpisa i velikoga broja medijskih upita koje smo dobili u protekla 24 sata, Pokret “Za nove generacije” podsjeća javnost da u proteklih 100 dana rada Vlada Kantona Sarajevo i vladajuća većina, nisu predložili ni usvojili niti jedan zakon, strategiju ili neki drugi za budućnost politički bitan dokument. Istini za volju treba priznati da se pojedini ministri iz Vlade Kantona Sarajevo uistinu trude da pokažu neke rezultate, no većina i vlada u cjelini nisu opravdali svoje imenovanje.

Krvavi sukobi, stotine mrtvih, ukinut je i internet: Sve zbog izjave najmoćnije žene Azije

Krvavi sukobi, stotine mrtvih, ukinut je i internet: Sve zbog izjave najmoćnije žene Azije

Vidljivo je da je trenutna vladajuća većina imala i određenih loših kadrovskih rješenja, pa sama ideju o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, sa ili bez ZNG-a, je jedino logično rješenje.

Pokret “Za nove generacije” je u predizbornoj kampanji, ali i u svom kasnijem djelovanju, naveo svoje osnovne principe djelovanja od kojih neće odustati. Oni se baziraju na jasno mjerljivim i konkretnim mjerama i kompetentnim ljudima koji će te mjere i realizirati. S tim u vezi se nadamo da će svi oni koji naš pokret smatraju potencijalnim partnerima ovo uzeti kao polaznu osnovu u konsultacijama.

Zvaničnih pregovora nije bilo, nezvanični kontakti su svakodnevni. Onoga momenta kada i ako nezvanične ideje i kontakti prerastu u ozbiljne konsultacije i dokumente pokret “Za nove generacije” će o tome obavijestiti građane Kantona Sarajevo i širu javnost. Do tada se nećemo oglašavati, a u cilju izbjegavanja bilo kakvih špekulacija i „podrazumijevanja“, a sve na osnovu lošeg iskustva iz prethodnih pregovora", navodi se u saopćenju Pokreta "Za nove generacija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije