Platforma za progres o odluci Schmidta: Bolja budućnost BiH je naša odgovornost, do nas je

1
Radiosarajevo.ba
Platforma za progres o odluci Schmidta: Bolja budućnost BiH je naša odgovornost, do nas je
Foto: Dž. K. / Christian Schmidt

Donošenjem odluke Visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom je napravio izmjene
Ustava Federacije BiH, još jednom je dokazana ispravnom jedna od osnovnih ideja i slogana po kojima djeluje Platforma za progres - Do nas je!, saopćeno je iz navedene stranke.

U saopćenju se navodi da je svojim dosadašnjim djelovanjem visoki predstavnik "cementirao etničko ustrojstvo, udaljio Bosnu i Hercegovinu od mogućnosti istinskog građanskog i demokratskog uređenja, obesmislio izbore i napravio ustupke strankama koje djeluju sa ciljem podjele države".

"Pri tome, nije zadirao upitanja entiteta RSrpska, čime je nastavio da produbljuje asimetrična rješenja u entitetima i Brčko distriktu. Platforma za progres ne može da se ne zapita kako je moguće da su političke stranke koje su trebale formirati novu vlast i koje su se predstavljale kao promjena u odnosu na njihove predhodnike, mogle priželjkivati upravo ovakav rasplet događaja. Kako je moguće da domaći političari nisu svjesni vlastite odgovornosti za napredak u Bosni i Hercegovini i da je ovakvo neprihvatljivo djelovanje Međunarodne zajednice omogućeno upravo njihovom nemogućnosti da rade u interesu građana i države, a ne za stranačke i individualne interese?

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Platforma za progres poziva političke predstavnike u Bosni i Hercegovini da konačno preuzmu odgovornost za budućnost Bosne i Hercegovine, ostave lične i stranačke interese po strani i uključe sve zdrave snage koje će istinski raditi za dobrobit građana i društva. Umjesto za parcijalne interese, neka se bore za poštene izbore, drugi krug glasanja i vanredne izbore, jer su upravo to suštinske promjene koje će stvoriti uslove za istinski progres.

Niko nam neće dati bolju državu jer je naša odgovornost da je takvom napravimo", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije