Ljekarska komora KS o validnosti edukacije dr. Izetbegović: Kao gladni vukovi...

10
Radiosarajevo.ba
Ljekarska komora KS o validnosti edukacije dr. Izetbegović: Kao gladni vukovi...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Nakon brojnih polemika koje su se pokrenule u javnosti povodom validnosti edukacije prod. dr. Sebije Izetbegović svoju reakciju uputila je i Ljekarska-Liječnička komora Kantona Sarajevo

Kako navode na početku pisma pojedine javne medijske i stranačke ličnosti uporno, "kao gladni vukovi, pokušavaju diskreditirati člana naše Ljekarske-Liječničke komore KS (Komora), doktoricu, profesoricu Sebiju Izetbegović", u cilju sprečavanja špekulacija uputili su pismo. 

U nastavku pismo prenosimo u cijelosti: 

"Komora se u više navrata javno oglašavala ukazujući na negativne efekte medijskog senzacionalizma i medijskih špekulacija koji su usmjereni na čast i ugled ljekarske struke, jer to u konačnici rezultira narušavanjem zdravstvenog sistema i zaštite zdravlja gradjana, a u ovom slučaju i narušavanjem ugleda naše renomirane obrazovne ustanove, Medicinskog fakulteta. Nepojmljivo je da je to možda i cilj upornih, raznovrsnih pokušaja javnog diskreditiranja doktorice Izetbegović.

Angažovanje prof. dr. Asima Kurjaka, njegovo “nesjećanje”, pa “sjećanje”, završilo je štetno po cijenjenog profesora i dovelo u pitanje njegovo sadašnje učešće u nastavno-naučnom procesu.

Sve ovo prerasta u jednu neuspješnu medijsku farsu i dovodi u pitanje ulogu medija u važnom segmentu društvenog života, a to je zdravstvo. Svjesni smo da u zdravstvenom sistemu ima puno posla za poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, za reorganizaciju zdravstvenog sistema u KS, ali ovo nije pravi put.

Pokretači ove medijske kampanje za ugrožavanje ugleda i časti članice Komore, prof. dr. Sebije Izetbegović trebaju se zapitati, čija etika, ugled i poštenje su narušeni? Nije lako ukaljati ni ugled Medicinskog fakulteta u Sarajevu, institucije koja svojom čašću i deontologijom čini temelj naše univerzitetske zajednice.

Institucije, koja se ponosi nizom renomiranih i međunarodno priznatih ljekara koje je polučila. Institucije, koja usadjuje neprikosnoveni temelj ljekarskoj struci, etici, časti i deontologiji.

Ljekarska-Liječnička komora KS oštro osuđuje javno preispitivanje validnosti edukacije prof. dr. Sebije Izetbegović, kao dijela višegodišnjeg javnog progona", poručili su iz komore čije pismo je potpisala prof.dr. Ksenija Miladinović, predsjednica Komore. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije