Ljekarska komora: Nastojimo ukazati na neopravdano ugrožavanje časti ljekara

Radiosarajevo.ba
Ljekarska komora: Nastojimo ukazati na neopravdano ugrožavanje časti ljekara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Ksenija Miladinović

Ljekarska-Liječnička komore KS obratila se povodom iznošenja u javnosti kako kažu, neprovjerenih činjenica.

Oni u svom obraćanju nastoje ukazati na neopravdano i nezasluženo ugrožavanje časti ljekarske i profesije ostalih zdravstvenih radnika, iznošenjem u javnost neprovjerenih činjenica.

"Stavljanje zdravstva u službu politike na način njegove konstantne manipulacijske podjele, i s namjerom zavade zdravstvenih radnika, ne vodi ničemu dobrom, pogotovo u doba borbe sa teškom pandemijom COVID-19", poručuje predsjednica Ljekarske-Liječničke komore KS, prof. dr. Ksenija Miladinović.

Dodala je kako sijanje straha, panike i nepovjerenja među građane nije dobar politički alat.

"Civilizovano društvo nose časni ljudi, a svaka profesija u tom društvu ima svoju čast i etiku koji međusobnim poštovanjem održavaju taj epitet civilizacije.

Bez obzira što je to kod nas očito urušeno, ljekari neće dozvoliti da budu sredstvo nikakve političke manipulacije. I dalje će požrtvovano raditi, časno  služiti svojoj profesiji i međusobno se poštovati", istakla je Miladinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije