BiH / Ljekarska komora ZDK dala podršku Gavrankapetanoviću

17. 07. 2020. u 14:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ljekarska komora Zeničko-dobojskog kantona dala je danas podršku Ismetu Gavrankapetanoviću, direktoru Opće bolnice prim.dr. Abdulah Nakaš.

Pismo podrške potpisalo je 13 ljekara koji su članovi Upravnog i izvršnog odbora Komore. 

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Svjesno Vam nećemo pisati  naučno-nastavno titulu jer ste na prvom mjestu dokotor naš kolega i brat  po esnafu. Ponukani medijskim člancima, koji pišu o oduzimanju Vašeg odobrenja  za samostalan rad-licence, slobodno smijemo reći da se radi o sramnom činu zastrašivanja Vas lično, ali i svih ostalih koji ne misle poput onih koji Kodeks medicinske etike i deontologije povrijede barem 2-3 puta tokom  sedmice posljednjih nešto više od 4 godine... Izvršni odbor Ljekarske komore Zeničko—dobojskog kantona daje Vam punu podršku u očuvanju struke i digniteta ljekarskog zvanja.

Stati ćemo iza svakog našeg člana i svakog ljekara u Federaciji Bosne i Hercegovine u cilju očuvanja naše profesije i našeg statusa u društvu, a koji bude neosnovano napadnut ili zastrašen, baš onako kako smo se po završetku našeg studija i zarekli. 

Zdravlje naših pacijenata je prioritet našeg zvanja i isto smo dužni čuvati. Nećemo i ne smijemo dozvoliti da smo obojeni bilo kojom bojom kadaje zdravlje naših pacijenata u pitanju. Također ne smijemo dozvoliti ni upotrebu bilo kojeg načina sile nad našim kolegama od strane bilo koga, te smo svi obavezni insistirati na donošenju Zakona koji nas od istog štiti", kaže se u reakciji koju potpisuje prim. dr. Elvira Ljevaković, predsjednica izvršnog odbora Ljekarske komore ZDK

Podsjetimo, nakon što je u srijedu održana sjednica Etičkog komiteta na kojoj je donesena odluka da se ide dalje sa procedurom kažnjavanja profesora Ismeta Gavrankapetanovića. 

Mnogo se bure podigla u javnosti oko licence prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, jer u slučaju "Nadin" nije stao iza Referentnog centra, nakon čega je protiv njega pokrenut postupak.

Ugledni doktor jučer je dobio veliki podršku javnosti, ali i brojnih stranka, koje su stale iza njega. Mnoge nevladine i neformalne organizacije, ali i političke stranke pružili su podršku prof. dr. Gavrankapetanoviću.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA