Lijepa vijest: FBiH prvi put dobila kreditnu ocjenu: B+/B sa stabilnim izgledima

4
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: FBiH prvi put dobila kreditnu ocjenu: B+/B sa stabilnim izgledima
Foto: Vlada FBiH / Vojin Mijatović

S&P Global Ratings je dodijelio Federaciji BiH svoju prvu dugoročnu i kratkoročnu kreditnu ocjenu B+/B, sa stabilnim izgledima.

Tim povodom na društvenoj mreži Facebook oglasio se Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Uprkos brutalnoj kampanji laži oko zaduženja i loše ekonomske situacije, kojoj svjedočimo mjesecima od strane opozicije, još jedan dokaz da je Federacija BiH vođena ovom Vladom, ekonomski i politički jedini faktor stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Film 'Kiss the Future' prikazan u sjedištu Kongresa SAD, prisustvovao  i Željko Komšić

Film 'Kiss the Future' prikazan u sjedištu Kongresa SAD, prisustvovao i Željko Komšić

Ekonomski “eksperti” i “magovi” prethodne vlasti nisu se nikad ni usudili da izrade kreditni rejting FBiH.

S&P Global Ratings je dodelio FBiH svoju prvu dugoročnu i kratkoročnu kreditnu ocjenu B+/B, sa stabilnim izgledima", napisao je Mijatović na Facebook-u.

”Stabilni izgledi ukazuju na to da će uprkos političkim izazovima, ekonomski oporavak povećati fiskalne prihode i smanjiti inflatorne pritiske, omogućujući FBiH da održi likvidnost, postigne projektovane suficite i smanji dug, uključujući dug javnih poduzeća", navodi se u saopćenju S&P Global Ratings.

🇧🇦 KREDITNI REJTING FBIH-DOBRE VESTI 🇧🇦Uprkos brutalnoj kampanji laži oko zaduženja i loše ekonomske situacije, kojoj...

Posted by Vojin Mijatovic on Monday, June 3, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije