Lijanović na kafi s mladima: Olovka je jedino oružje u borbi

Radiosarajevo.ba
Lijanović na kafi s mladima: Olovka je jedino oružje u borbi
Foto: KULT / Jerko Ivanković Lijanović na kafi s mladim osobama
Sudbina je 7. oktobra u rukama mladih, poručio je Jerko Ivanković Lijanović, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva na kafi sa mladima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Lijanović je mlade pozvao da iskoriste svoje biračko pravo i naglasio kako je olovka njihovo jedino oružje, te da ga trebaju iskoristiti.

Institut za razvoj mladih KULT, s ciljem da podrži razumijevanje mladih u izbornom procesu za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, organizovao je niz susreta mladih ljudi sa kandidatima/kinjama za Predsjedništvo BiH.

Mladi su tokom druženja sa kandidatom pitali o mjerama koje je moguće poduzeti u borbi protiv korupcije, interesovali se za ekonomske planove jačanja zemlje, ali i mehanizme koje je moguće koristiti kako bi se spriječio odlazak mladih iz zemlje.

U Bosni i Hercegovini živi oko 700.000 mladih, koji su zakonima o mladima definisani kao osobe dobi od 15 do 30 godina.

Većina mladih ima pravo glasa, a Institut za razvoj mladih KULT na ovaj način im želi dati priliku da budu birači, a ne glasači. Mišljenja smo da pitanja mladih trebaju i moraju biti dio programa političkih stranaka u BiH, te da je krajnje vrijeme da najviši nivo vlasti u svoj diskurs stavi mlade kao primarni fokus.

S druge strane, na ovaj način predstavnici/e vlasti koje ti mladi biraju imaju priliku svoje izborne programe kreirati u skladu sa stvarnim potrebama mladih u BiH, saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije