Lendo: Dževad Jahić ostavio dubok i neizbrisiv trag, formirao je intelektualnu podlogu

0
Radiosarajevo.ba
Lendo: Dževad Jahić ostavio dubok i neizbrisiv trag, formirao je intelektualnu podlogu
Foto: FENA / Refik Lendo

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo istakao je da je akademik Dževad Jahić u svom profesionalnom akademskom djelovanju u oblastima lingvistike i filologije ostavio dubok i neizbrisiv trag. 

U nastavnom i naučnom procesu u svojstvu univerzitetskog profesora, prenosio je, kako ističe Lendo, stečena znanja i iskustva, te formirao intelektualnu podlogu i profesionalno usmjerio brojne generacije studenata.

Lendo je izrazio saučešće porodici Dževada Jahića, prijateljima i članovima društveno-intelektualne zajednice BiH navodeći da intelektualnu, akademsku, društvenu i ljudsku prazninu koja ostaje preseljenjem akademika Jahića nije moguće nadoknaditi.

Konaković nasmijao ministre u Beču: Naš sastanak u Sloveniji upamtit ću do kraja života

Konaković nasmijao ministre u Beču: Naš sastanak u Sloveniji upamtit ću do kraja života

"U kolektivnom sjećaju, akademik Jahić trajat će kroz svoju istinsku ljubav i privrženost državi Bosni i Hercegovini i njenom bosanskom jeziku. Njegova misao i djela dugo će da žive kroz njegove studente i buduće generacije i bit će nosivi stubovi daljem razvoju nauke kojoj je posvetio profesionalno i akademsko djelovanje. Neka mu je vječni rahmet i lahka mu bila zemlja bosanskohercegovačka", napisao je Lendo u objavi na Facebooku. 

Istaknuti  bosanskohercegovački lingvist Dževad Jahić umro je danas u 76. godini

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije