Lavić: Niko ne bi smio razgovarati o Izbornom zakonu - dok se ne deblokira država

9
Radiosarajevo.ba
Lavić: Niko ne bi smio razgovarati o Izbornom zakonu - dok se ne deblokira država
FOTO: Screenshot / Senadin Lavić

Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i bivši predsjednik BZK "Preporod", prof. dr. Senadin Lavić komentirao je najave nove serije razgovora o promjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini, što izaziva različite reakcije.

"Niko više ne bi smio učestvovati u razgovorima o Izbornom zakonu dok se država Bosna i Hercegovina ne odblokira od koordiniranog antibosanskog pakta "Dodik-Čović". Institucije države moraju raditi i djelovati, a definitivno završiti s tzv. "dogovaranjem naroda" i "narodnih vođa"", naveo je Lavić na Twitteru.

Podsjetimo, za narednu sedmicu planiran je novi nastavak pregovora s američkim i evropskim zvaničnicima, nakon niza neuspjeha krajem prošle godine.

Bećirović se sastao sa Guliyevim: Razgovarali o važnosti usvajanja rezolucije o Srebrenici

Bećirović se sastao sa Guliyevim: Razgovarali o važnosti usvajanja rezolucije o Srebrenici

Potpredsjednik SDA Safet Softić pozvao je u nedjelju na iznalaženje kompromisa sa zahtjevima HDZ-a BiH Dragana Čovića što je u sarajevskim krugovima ocjenjeno kao "izdaja države", prenio je beogradski "Danas".

Kako navodi ovaj list, u prilog ovim navodima jeste napor probosanskih stranaka, prije svih SDP-a i DF-a koje su upozoravale, a na kraju i dovele do toga da se obustave pregovori o izmjenama Izbornog zakona dok se ne zaustavi Milorad Dodik i njegova secesionistička težnja i ne odblokira rad institucija BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije