Magazinović: Pitaju o novoj rundi pregovora o Izbornom zakonu...

1
Radiosarajevo.ba
Magazinović: Pitaju o novoj rundi pregovora o Izbornom zakonu...
FOTO: Fena / Saša Magazinović

Izborni zakon - sigurno je nešto o čemu se uveliko priča među političkim krugovima u BiH. Pregovori traju mjesecima, ali dogovora nema.

Tim povodom oglasio se i Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i iznio svoj stav o ovom pitanju.

"Pitaju o novoj rundi pregovora o Izbornom zakonu. Ništa se nije promijenilo - ti pregovori su danas potpuni višak.

Borrell potvrdio: Europska unija proširuje sankcije Iranu zbog napada na Izrael

Borrell potvrdio: Europska unija proširuje sankcije Iranu zbog napada na Izrael

Učiniti potpuno funkcionalnim rad institucija, povući odluke NSRS, poništiti zakone, pa se tek onda može razgovarati o Izbornom zakonu", ukazao je Saša Magazinović.

Sasa Magazinović je u više navrata zagovarao napuštanje pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH dok se ne riješi pitanje donošenja odluka u institucijama BiH, što je SDP BiH na kraju i učinio.

"Izaći ćemo iz pregovora o Izbornom zakonu jer ne želimo biti saučesnici u kupovini vremena i stvaranju privida normalnog stanja u trenutku kad nista nije normalno. Odluka je teška, ali jedina ispravna. Deblokada institucija, pa onda nastavak razgovora", rekao je on ranije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije