Lajčak objavio fotografiju sa Željkom Komšićem: 'Korisno je čuti njegovu procjenu'

0
Radiosarajevo.ba
Lajčak objavio fotografiju sa Željkom Komšićem: 'Korisno je čuti njegovu procjenu'
Foto: X.com / Miroslav Lajčak i Željko Komšić u Americi

Bivši visoki predstavnik u Bosnu i Hercegovinu Miroslav Lajčak, koji je sada posebni izaslanik Europske unije za dijalog Kosova i Srbije, ali i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, objavio je na društvenoj platformi X (bivši Twitter), fotografiju sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

Komšić i Lajčak su susret održali na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku.

Osim toga dao je i kraći komentar, koji prenosimo u cijelosti:

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

"Imao sam vrlo dobar i detaljan razgovor o složenoj situaciji u BiH sa predsjednikom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Razgovarali smo i o najnovijim dešavanjima u regionu i odnosima Evropske unije i Zapadnog Balkana. Korisno je čuti njegovu procjenu", napisao je Miroslav Lajčak.

Podsjetimo, poruke Željka Komšića iz New Yorka izazvale su pažnju, ali, očekivano, brojne, pa i žestoke reakcije, nakon što su mediji prenijeli da Srbija i Hrvatska žele podijeliti BiH.

"Naša dva susjeda, kroz etničke zajednice u Bosni i Hercegovini, na koje nastoje polagati svako pravo, i dvadeset sedam godina nakon agresije koju su nad Bosnom i Hercegovinom izvršili, na taj način vrše udar na suverenitet naše zemlje, čime se skoro u cijelosti onemogućava bilo kakav demokratski razvoj Bosne i Hercegovine", kazao je u svom govoru na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Reakcije nakon sjajnog govora Željka Komšića možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije