Vučić se oglasio na Instagramu nakon sastanka sa Lajčakom i Eskobarom

7
AA
Vučić se oglasio na Instagramu nakon sastanka sa Lajčakom i Eskobarom
Foto: Anadolija / Gabrijel Eskobar, Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se kasno popodne sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Nakon sastanka Vučić je na Instagram profilu napisao kako je "Srbija od prvog dana bila konstruktivan, dosljedan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti cijelog regiona".

"Poručio sam da je vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a prije svih formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom. Želim da verujem da dio međunarodne zajednice koji ima najveći uticaj na Prištinu, ima i mehanizme koji mogu da dovedu do konačne realizacije obaveza koje je Priština prihvatila i potpisala prije više od jedne decenije", napisao je Vučić u objavi.

Akademik Esad Duraković: Besjeda s dušom Sidranovom

Akademik Esad Duraković: Besjeda s dušom Sidranovom

Lajčak i Eskobar prethodno su posjetili Prištinu gdje su razgovarali sa državnim rukovodstvom Kosova, predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Albinom Kurtijem, kao i da čelnicima opozicije, u nastojanju da se postigne dogovor između Beograda i Prištine.

Za utorak Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić najavili su obraćanje javnosti.

Posjeta Lajčaka i Eskobara uslijedila je nakon posljednje runde dijaloga između Beograda i Prištine prošle sedmice u Briselu, koja nije polučila konkretne rezultate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije