Lagumdžija: 'Nemam namjeru valjati se u blatu'

19
Radiosarajevo.ba
Lagumdžija: 'Nemam namjeru valjati se u blatu'
Foto: EPA-EFE / Zlatko Lagumdžija

Oglasio se Zlatko Lagumdžija, ambasador BiH pri Ujedinjenim narodima, nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Bosne i Hercegovine upozorilo Stalno predstavništvo naše zemlje pri Ujedinjenim nacijama zbog organizacije obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

Zlatko Lagumdžija se oglasio putem Facebooka, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Povodom sramotnog i organizovanog “curenja” informacija iz MVP nemam namjeru valjati se u blatu u kojem očito uživaju kreatori takve “politike”.

Nevrijeme zahvatilo još jedan grad u BiH: Uništeni automobili i srušena stabla pod udarom oluje

Nevrijeme zahvatilo još jedan grad u BiH: Uništeni automobili i srušena stabla pod udarom oluje

Oni svakako znaju moje stavove i zato im ne pada na pamet da ih “procure”. Ne treba velika pamet da se zna ko je iz Ministarstva u javnost “procurio” interni dopis u kojem se besprizorno prijeti ključnoj profesionalnoj osobi koja je vodila ekspertni posao oko Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Umjesto da se takvom diplomati čestita na izuzetno profesionalnoj i patriotskoj ulozi u projektu u kojem je jedna od ključnih osoba - postaje meta primitivnih napada novokomponovanih sveznalica i konkretnih neznalica.

Podmuklo je na ovakav način napadati moje saradnike bez ikakvih argumenata i “preskakati” pravu metu. Nažalost, to se uklapa u mahalaski pristup obračuna sa implementacijom Rezolucije koji je u toku i o čemu javno nemam namjeru sada govoriti.

U ovom trenutku mi je najvažnije da se sutra na ulazu u Generalnu Skupštinu UN-a prvi put na pravi način otvori vrhunska izložba o genocidu u Srebrenici. Mada će trajati naredne dvije sedmice, već mi je pokazala da protivnici Rezolucije još nisu odustali od sprečavanja njene adekvatne implementacije.

Ovo je sadržaj maila zbog kojeg je došlo do 'sukoba' između Elmedina Konakovića i Zlatka Lagumdžije

Ovo je sadržaj maila zbog kojeg je došlo do 'sukoba' između Elmedina Konakovića i Zlatka Lagumdžije

O obilježavanju prvog međunarodnog dana sjećanja i komemoracije genocida u Srebrenici 11.7.2024., nemam narednih dana namjeru polagati račune nikome putem medija, a svakome kome je to posao sam uvijek na raspolaganju.

Ovakvo jeftino selektivno “curenje” informacija iz MVP govori sve o primitivnim “izvorima” koji su se možda i nesvjesno našli u istom stroju sa onima koji ne mogu prežaliti što je uprkos njima samima Rezolucija nezaustavljivo prešla u fazu implementacije", napisao je Zlatko Lagumdžija na svom Facebook profilu.

Sadržaj maila zbog kojeg je došlo do 'sukoba' između Elmedina Konakovića i Zlatka Lagumdžije pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije